top of page

GESCHIEDENIS

OVER GENERATIES HEEN

LÉON CLAEYS

Leon Claeys begon in 1896 als producent van fietsen en schakelde later over op de verdeling en de productie van landbouwmachines.

Hij sticht in 1906 de "Werkhuizen Léon Claeys” en geeft in 1933 reeds werk aan meer dan 600 mensen. Voor de aandrijving van de landbouwmachines worden eigen Claeys dieselmotoren ontworpen.

LOUIS CLAEYS

Louis Claeys brengt in 1952 de eerste zelfrijdende maaidorser, de "Claeys MZ" op de Europese markt. Het succes is enorm en Claeys groeit uit tot een van de grootste producenten van maaidorsers in Europa. Op haar toppunt worden in de fabriek in Zedelgem 41 maaidorsers per dag geproduceerd.

In 1964 verkoopt Louis Claeys het bedrijf aan de Amerikaanse  multinational Sperry Rand Corporation. Met de vrijgekomen middelen diversifieert de familie haar activiteiten en wordt in de lokale economie geïnvesteerd.

De familie Claeys sympathiseert met uitgever Willy De Nolf en investeert in Roularta. Leo Claeys wordt gedelegeerd bestuurder. Na het overlijden van stichter Willy De Nolf bouwt hij samen met schoonbroer Rik De Nolf en een toegewijd managementteam de Roularta Media groep uit tot een van de grootste uitgeverij- en mediaconcerns in de Benelux.

Vanaf 2002 trekt Leo Claeys zich terug uit het dagelijks bestuur van Roularta en richt hij de Cennini Holding op

waaronder de familie opnieuw haar

activiteiten diversifieert.

LEO CLAEYS

2018

VIERDE GENERATIE

Vandaag zet de vierde generatie de traditie van ondernemerschap voort.

Coralie Claeys is ceo van meubelproducent Vincent Sheppard. Henry Claeys is zelfstandig kunstenaar en art director voor diverse Cennini projecten.

Edward Claeys was 18 jaar ceo van softwarebedrijf sde en B2B e-commerce specialist natch. Joris Claeys is coo van Cennini Holding en is managing partner bij Capital@rent en Mezzanine Partners. 

1906

1932

Vierde generatie

1972

bottom of page